لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

وکیل ازدواج موقت: لیست بهترین وکلای ازدواج موقت آنلاین و تلفنی

صدها وکیل ازدواج موقت به صورت آنلاین، تلفنی و ۲۴ ساعته آماده ارائه خدمت به شما عزیزان می‌باشند. از لیست زیر، بهترین وکیل ازدواج موقت را انتخاب کنید و شروع به گفتگو کنید. بنیاد وکلا کیفیت خدمات را ۱۰۰٪ تضمین می‌کند.

وکیل مورد نظر خود را بر اساس نام، تخصص یا استان جستجو کنید.

خدمات قابل ارائه
جنسیت

بهترین وکیل ازدواج موقت را جستجو و انتخاب کنید

۳,۸۲۴ وکیل

شما در حال مشاهده اطلاعات فیلتر شده هستید،
مرتب سازی:
مصطفی مستاجران
مصطفی مستاجران
وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری
اصفهان
۴.۹ از ۵
بر اساس (۱۹۷) نظر
۱,۱۰۸ خدمت موفق ارائه شده
زمان پاسخگویی تا ۱۱ دقیقه
عبدالصمد محمدی مقدم
عبدالصمد محمدی مقدم
وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه
شیراز
۴.۷ از ۵
بر اساس (۳۲۷) نظر
۱,۱۱۶ خدمت موفق ارائه شده
زمان پاسخگویی تا ۱۴ ساعت
زهرا رحیمی لولویی
زهرا رحیمی لولویی
وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری
تهران، میدان پونک
۴.۹ از ۵
بر اساس (۱۹۷) نظر
۷۲۹ خدمت موفق ارائه شده
زمان پاسخگویی تا ۸ ساعت
الهام دامغانی ثانی
الهام دامغانی ثانی
وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری
مشهد
۴.۸ از ۵
بر اساس (۴۰) نظر
۱۷۹ خدمت موفق ارائه شده
زمان پاسخگویی تا ۹ دقیقه
ابوالفضل جهان بخش
ابوالفضل جهان بخش
وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری
تهران، گیشا
۴.۸ از ۵
بر اساس (۱,۲۲۴) نظر
۴,۷۵۵ خدمت موفق ارائه شده
زمان پاسخگویی تا ۳ ساعت
محسن نریمانی ده نوی
محسن نریمانی ده نوی
وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری
اصفهان
۴.۷ از ۵
بر اساس (۳۲۰) نظر
۱,۱۴۳ خدمت موفق ارائه شده
زمان پاسخگویی تا ۳۷ دقیقه
مهدی عابد مسرورخواه
مهدی عابد مسرورخواه
وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه
مشهد
۴.۸ از ۵
بر اساس (۴۴) نظر
۱۷۲ خدمت موفق ارائه شده
زمان پاسخگویی تا ۳ ساعت
حمید رضا حاجتی
حمید رضا حاجتی
وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه
شیراز
۵ از ۵
بر اساس (۱۲) نظر
۴۵ خدمت موفق ارائه شده
زمان پاسخگویی تا ۵ ساعت
نسرین عصیانی
نسرین عصیانی
وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری
خمینی شهر
۵ از ۵
بر اساس (۳) نظر
۱۰ خدمت موفق ارائه شده
زمان پاسخگویی تا ۳ ساعت
آسیه فتاحی امیردهی
آسیه فتاحی امیردهی
وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه
تهران
۴.۸ از ۵
بر اساس (۲,۴۶۵) نظر
۶,۵۸۶ خدمت موفق ارائه شده
زمان پاسخگویی تا ۳۵ دقیقه
مرتضی حاتمی فر
مرتضی حاتمی فر
وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری
تهران، ولیعصر از نیایش تا پارک وی
۴.۹ از ۵
بر اساس (۹) نظر
۲۲ خدمت موفق ارائه شده
زمان پاسخگویی تا ۳۹ دقیقه
جعفر نوروزی
جعفر نوروزی
وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری
تبریز
۱۲ خدمت موفق ارائه شده
زمان پاسخگویی تا ۲۶ دقیقه
اشکان جلالی
اشکان جلالی
وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری
تهران، سعادت آباد-شهرداری جنوبی
۴.۹ از ۵
بر اساس (۲۶) نظر
۶۵ خدمت موفق ارائه شده
زمان پاسخگویی تا ۲۷ دقیقه
علی تقوی
علی تقوی
وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری
تهران، دردشت پایین تر از جانبازان
۴.۸ از ۵
بر اساس (۲۵۶) نظر
۷۳۲ خدمت موفق ارائه شده
زمان پاسخگویی تا ۳ ساعت
میلاد مشایخ
میلاد مشایخ
وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه
کرج
۴.۶ از ۵
بر اساس (۱۳) نظر
۹۹ خدمت موفق ارائه شده
زمان پاسخگویی تا ۶ ساعت

در قانون ایران، ازدواج به صورت دائم و موقت انجام می‌شود که هر کدام بر اساس شرایط و تشریفات خاصی صورت می‌گیرد. در شرع نیز علاوه بر ازدواج دائم، تاکید خاصی به نکاح موقت شده است.

در واقع ازدواج موقت چه به لحاظ شرعی و چه قانونی، منعی برای آن وجود ندارد و زن و مرد می‌توانند به صورت موقت باهم ازدواج کنند. ازدواج موقت با نام‌هایی چون صیغه، عقد موقت و نکاح منقطع نیز شناخته شده که در عرف جامعه ما بیشتر اصطلاح صیغه به کار گرفته می‌شود.

در عقد موقت، برخی از حقوق مالی زنان که در نکاح دائم به آن‌ها تعلق می‌گیرد، نادیده گرفته می‌شود و از این حیث، خانم‌ها تمایل چندانی به انعقاد عقد موقت ندارند. در واقع زنان در نکاح موقت، ممکن است که از یک سری حق و حقوق خود محروم شوند و بنابراین ترجیح می‌دهند که ازدواج آن‌ها در قالب عقد دائم صورت گیرد. 

آداب و تشریفات عقد موقت مانند خواندن خطبه عقد می‌بایست به درستی اجرا شود و زن و مرد باید از جملات خاص عربی که مخصوص صیغه است، استفاده کنند. زوجین در زمان جاری شدن صیغه، یک سری جملات عربی را تکرار می‌کنند تا علاوه بر آن که آداب خاص ازدواج رعایت شود، نشان دهنده رضایت و قصد طرفین برای انعقاد عقد موقت باشد. 

ثبت ازدواج موقت جز در شرایطی خاص مانند بارداری خانم، توافق طرفین و شرط ضمن عقد، اجباری نیست و جنبه اختیاری برای طرفین دارد. اما در عقد دائم، شرایط متفاوت است و اگر شوهر برای ثبت ازدواج در محضر اقدام نکند، مجرم شناخته می‌شود و طبق قانون مورد مجازات قرار خواهد گرفت. 

لازم به ذکر است که در برخی از مواقع، زن و شوهر قصد به ثبت رساندن عقد دائم را دارند اما به دلایلی قبل از آن برای مدت مشخص صیغه می‌کنند که شرعا و قانونا این موضوع مشکلی ندارد. در عقد موقت، زن و مرد تا پایان مدت عقد نسبت به هم محرم هستند و می‌توانند با یکدیگر نزدیکی و هرگونه رابطه زناشویی را داشته باشند. 

شرایط لازم برای صحت عقد موقت

برای هر عقدی یک سری شرایط در قانون عنوان شده است که جهت صحیح بودن آن می بایست شرایط قانونی در زمان انعقاد عقد رعایت شود. در مورد عقد موقت نیز رویه به همین صورت است و شرایطی مشخص برای صحت عقد موقت لازم هستند.

شروطی که جهت صحیح بودن ازدواج موقت لازم هستند، به دو بخش کلی شرایط عمومی و شرایط اختصاصی تقسیم بندی می‌شوند. 

شرایط عمومی ازدواج موقت

صیغه یا همان ازدواج موقت، نوعی عقد به شمار می‌رود و طبیعتا باید از شرایط مندرج در قانونی مدنی که در مورد بسیاری از عقود مطرح است، برخوردار باشد.

در هر صورت شرایط عمومی ازدواج موقت، به شرح زیر است: 

  • رضایت زوجین برای انجام صیغه
  • قصد طرفین برای انعقاد عقد موقت
  • نبود مانع در زمان اجرای صیغه
  • انجام تشریفات صحیح عقد موقت

در تمامی عقود از جمله عقد موقت، قصد و رضایت طرفین جزو شرایط اساسی صحت عقد به شمار می‌رود. در واقع اگر عقد صورت گرفته، با رضایت کامل و قصد زوجین صورت گرفته باشد، صحیح است، در غیر این صورت باطل خواهد بود.

در صورتی که یکی از زوجین، تمایل چندانی برای صیغه کردن نداشته و به نوعی رضایت باطنی برای آن که به عقد موقت طرف دیگر در آید، از لحاظ قانونی عقد انجام شده، باطل است و نمی‌توان آثار حقوقی را برای آن متصور شد. 

گاهی اوقات ممکن است که خانم از این که با مردی ازدواج موقت کند، رضایت باطنی ندارد یا برای صیغه کردن، اجبار شده است. در شرایط طبیعتا نمی‌توان عقد موقت را صحیح دانست و در صورت جاری شدن آن، عقد از لحاظ حقوقی باطل است.

اگر زوجه قبل از آن که عقد نکاح موقت جاری شده و خطبه عقد خوانده شود، عدم رضایت خود از انعقاد این عقد را اعلام کند، امکان جاری شدن صیغه وجود ندارد.  یک سری موانع ممکن است که برای جاری شدن ازدواج موقت وجود داشته باشد که تا برطرف شدن آن‌ها امکان جاری ساختن صیغه وجود ندارد.

به طور مثال، اگر زن هنوز شوهر داشته و به نوعی در زوجیت فردی دیگر باشد، شرعا و قانون امکان ازدواج دائم و حتی موقت برای چنین زنی وجود ندارد. ازدواج در این شرایط، علاوه بر باطل بودن، در قانون مجازات سنگینی اعمال شده است و حتی امکان اعمال مجازات اعدام به دلیل ارتکاب جرم زنا وجود دارد. 

مانع دیگری که می‌توان برای جاری شدن نکاح موقت در نظر گرفت، بحث نگه داشتن عده از طرف زن است. در صورتی که هنوز مدت زمان عده به اتمام نرسیده باشد، زن قانونا نمی‌تواند با فردی ازدواج کند. حال اگر در این شرایط زوجه به صیغه مرد دیگر در آید، عقد انجام شده باطل بوده و اثر قانونی ندارد. 

تشریفات مربوط به عقد موقت باید به طور صحیح انجام شود که این تشریفات شامل اجرای صحیح خطبه عقد یا همان خوانده خطبه عقد است. مرد و زن باید در زمان جاری شدن صیغه، الفاظ مخصوص به این عقد را بدون مشکل خاصی به زبان بیاورند تا تشریفات عقد انجام شود. 

در واقع می‌توان گفت که آداب و تشریفات عقد موقت به ادای صحیح تکرار جملات صیغه عربی است که برای جاری شدن عقد لازم است که زن و مرد آن‌ها را بیان کنند. تکرار این جملات باعث می‌شود تا زن و مرد نشان دهند که از اجرای چنین عقدی رضایت کامل داشته و بدون مشکل خاصی در این زمینه، صیغه محرمیت بین آن‌ها جاری می‌شود. 

وکیل ازدواج موقت

شرایط اختصاصی عقد موقت

عقد موقت، علاوه بر شرایط عمومی دارای شرایط اختصاصی نیز هست. در مورد صحت عقد موقت، ابتدا باید به بررسی شرایط عمومی این عقد پرداخت و در صورتی که از شرایط عمومی لازم برخوردار بودند، سپس باید شرایط اختصاصی نکاح موقت را مورد بررسی قرار داد. 

شرایط اختصاصی عقد موقت عبارتند از: 

مدت

یکی از شرایط اختصاصی صحت عقد موقت، تعیین مدت زمان است. در واقع عقد موقت به واسطه مدت آن شناخته می‌شود.

به موجب ماده 1075 قانون مدنی، نکاح وقتی منقطع است که برای مدت معینی واقع شده باشد. در صورتی که برای ازدواج موقت، مدت زمان مشخص نشود، گویی عقد موقتی صورت نگرفته و ازدواج دائم است. 

می‌توان اینگونه بیان کرد که نکاح منقطع بر پایه مدت زمان جاری می‌شود و باید در ضمن عقد صراحتا این موضوع مشخص شود که چه مدت زمانی برای عقد تعیین شده است. به طور مثال، زن و مرد اگر قصد جاری کردن صیغه موقت به صورت ماهانه، سالانه و حتی روزانه را داشته باشند، باید مدت آن را مشخص کنند. 

ماده 1076 قانون مدنی بیان می‌کند که مدت نکاح منقطع باید کاملا معین شود. یکی از مواردی که باعث باطل شدن عقد موقت می‌شود، بحث تعیین مدت زمان عقد به صورت نامعلوم است. در واقع در صیغه نامه عنوان شده است که زن و مرد برای مدت چند ماه به صیغه یکدیگر در می‌آیند. ذکر عبارت چند ماه، دارای ابهاماتی است و باید مدت دقیق عقد صراحتا و با شفافیت کامل تعیین گردد. 

حتی اگر زوجین قصد ازدواج موقت به صورت روزانه را داشته باشد، باید تعداد روزهایی که در زوجیت یکدیگر هستند، می‌بایست کاملا مشخص شود. 

مهریه    

تاکید قانونگذار برای صحت عقد نکاح، جدای از بحث مدت، در ارتباط با مهریه نیز است. علاوه بر آن که تعیین مدت زمان عقد جز شرایط لازم جهت صحت عقد به شمار می رود، مهریه نیز باید تعیین گردد. به موجب ماده 1095 قانون مدنی، در نکاح منقطع، عدم مهر در عقد موجب بطلان است.

همانطور که از ماده مزبور پیدا است، مهریه باید در ازدواج موقت تعیین شود، در غیر این صورت دلیل موجهی برای بطلان عقد نکاح به شمار می‌رود.

تعیین مهریه باید در ضمن عقد صورت گیرد و میزان آن در صیغه نامه ذکر شود. برخلاف عقد دائم، امکان تعیین مهریه بعد از عقد موقت وجود ندارد. در واقع زن و شوهر نمی‌توانند بعد از آن که صیغه جاری شد، برای تعیین مهریه اقدام کنند. 

به بیان دیگر، تعیین کردن مهریه بعد از انعقاد نکاح منقطع و در طول دوران رابطه مشترک امکان پذیر نیست و باید در همان زمان جاری شدن عقد، میزان آن مشخص شود. 

در ازدواج موقت مانند عقد دائم، مهریه به خانم تعلق می‌گیرد و زوجه بر حسب نوع مهریه، می‌تواند به محض وقوع عقد آن را از شوهر مطالبه کند. مهریه بر اساس ماده 1078 قانون مدنی باید مالیت داشته و قابل تملک نیز باشد.

در واقع هر نوع مالی که از ارزش اقتصادی برخوردار بوده و امکان تملک برای آن‌ها وجود داشته باشد، می‌تواند به عنوان مهریه در ازدواج موقت قرار گیرد. 

گفتنی است که مالی که در عقد موقت به عنوان مهریه قرار داده می‌شود، باید مبنای شرعی داشته باشد و به طور مثال نمی‌توان مشروبات الکلی و مواردی از این قبیل را مهر خانم تعیین کرد. همچنین تعیین اعضای بدن زوج به عنوان مهریه، مبنای شرعی نداشته و امکان تعیین کردن آن برای مهریه وجود ندارد. 

چه در عقد دائم و چه در عقد موقت، عرف جامعه ما ایجاب می‌کند که سکه بهار آزادی برای تعیین مهریه خانم انجام شود. به طور کلی مقررات مربوط به مهریه در نکاح موقت با نکاح دائم یکسان است و تفاوت بارزی را نمی‌توان در این زمینه در نظر گرفت.  البته ناگفته نماند که مهرالمثل و مهرالمتعه برای عقد دائم می‌باشد و در خصوص عقد موقت تعیین این دو نوع مهریه، موضوعیت ندارد.

با توجه به این که تعیین نکردن مهریه سبب باطل شدن عقد می‌شود اما در هر صورت در این نوع عقد، مهرالمثل و مهرالمتعه به زن تعلق نمی‌گیرد. 

طبق ماده 1080 قانون مدنی، تعیین مقدار مهریه، منوط به تراضی طرفین است. در واقع در ازدواج موقت نیز مانند عقد دائم، زن و شوهر به صورت توافقی، میزان مهریه را تعیین نموده و آن را در صیغه نامه ذکر می‌کنند.

زمانی که مهریه تعیین شد، طبق ماده 1082 قانون مدنی، مهریه به مالکیت زن در آمده و امکان تصرف برای او به هر شکلی وجود دارد. 

با توجه به این موضوع، با جاری شدن عقد موقت، مهریه حق قانونی زن محسوب شده و به عنوان مالک قانونی مهریه شناخته می‌شود. با توجه به این که تصرف در مهریه برای زن بعد از جاری شدن عقد تعیین شده است، مطالبه مهریه به هر میزان از طرف زوجه امکان پذیر است. 

طبق ماده 1096 قانون مدنی، در نکاح منقطع موت زن در اثناء مدت، موجب سقوط مهر نمی‌شود و همچنین است اگر شوهر تا آخر مدت با او نزدیکی نکند.

این ماده ناظر به تعلق گرفتن مهریه به زن حتی در صورت فوت او و عدم نزدیکی با شوهر است. اگر در طول دوران عقد موقت، زوجه فوت کند، باز هم وی مستحق دریافت مهریه بوده که طبیعتا بعد از فوت، مهریه به وراث زن تعلق می‌گیرد. 

لازم به ذکر است که اگر ثابت شود که زن در نکاح موقت، هیچگونه رابطه زناشویی نیز نداشته باشد، مهریه باز هم برای وی در نظر گفته می‌شود. عدم نزدیکی بین زوجین منجر به محرومیت زن از مهریه نخواهد شد. 

ختم ازدواج موقت

آیا ثبت عقد موقت در محضر اجباری است؟

ثبت عقد موقت در محضر و آن هم به طور رسمی برخلاف عقد دائم جز در مواردی خاص، اجباری نیست. در قانون حمایت خانواده به موضوع ثبت ازدواج دائم و موقت و عواقب عدم ثبت آن پرداخته شده که به شرح زیر است: 

چنانچه مردی بدون ثبت در دفاتر رسمی به ازدواج دائم، طلاق یا فسخ نکاح اقدام یا پس از رجوع تا یک ماه از ثبت آن خودداری یا در مواردی که ثبت نکاح موقت الزامی است، از ثبت آن امتناع کند، ضمن الزام به ثبت واقعه به پرداخت جزای نقدی درجه پنجم و یا حبس تعزیری درجه هفتم، محکوم می‌شود. این مجازات در مورد مردی که از ثبت انفساخ نکاح و اعلام بطلان نکاح یا طلاق استنکاف کند، نیز مقرر است.

عقد موقت تنها در صورت بارداری زوجه، تراضی طرفین نسبت به ثبت آن و شرط ثبت عقد ضمن نکاح الزام به ثبت شده است. در واقع تنها در سه مورد مزبور، ثبت عقد موقت در محضر اجباری شده است. بنابراین اگر شرایط الزامی ثبت ازدواج موقت وجود داشته باشد و عقد ازدواج به ثبت نرسد، شوهر مرتکب رفتار مجرمانه شده است. 

در غیر از این موارد ذکر شده، نیازی به ثبت رسمی ازدواج موقت در محضر نیست و طرفین می توانند به اختیار خود عقد موقت را ثبت کنند و در این شرایط دیگر امکان تعیین مجازات برای شوهر وجود ندارد. 

ازدواج دائم باید تحت هر شرایطی، ثبت رسمی محضر شود و عدم ثبت عقد دائم، تبعات جبران ناپذیری را برای طرفین خصوصا شوهر در پی خواهد داشت. 

در مورد ثبت طلاق نیز، رویه به همین صورت است و خودداری شوهر از به ثبت رسیدن وقایع طلاق و نکاح دائم منجر به اعمال مجازات حبس تعزیری یا جزای نقدی خواهد شد. در خصوص مجازات عدم ثبت عقد موقت در شرایط خاص، باید گفت که شوهر علاوه بر مجازات جزای نقدی حبس تعزیری، ملزم به ثبت صیغه نیز خواهد شد. 

وکیل مطالبه مهریه بعد از فوت زن در عقد موقت

همانطور که در ماده 1096 قانون مدنی عنوان شد، در طول مدت عقد موقت، در صورت فوت زن، امکان تعلق گرفتن مهریه به زن وجود دارد. با توجه به این که زن فوت کرده است، مهریه به ورثه متوفی می‌رسد. در این صورت ورثه زوجه می‌توانند برای مطالبه مهریه اقدام کنند. 

حال اگر با مراجعه ورثه زن، شوهر قصد پرداخت دادن مهریه به آن‌ها را نداشته باشند، باید برای مطالبه مهریه از راه قانونی اقدام کنند. بر همین اساس به ذینفعانی که قصد دارند برای مطالبه مهریه متوفی، طرح دعوا کنند، بهتر است که وکیل بگیرند. وکیل متخصص در دعاوی مهریه می‌تواند به ورثه کمک کند تا به حق قانونی خود برسند. 

وکیل متخصص امور مهریه با توجه به برخورداری از سابقه بالا در امر وکالت، توانایی به نتیجه رساندن پرونده‌های مهریه چه در عقد دائم و چه در عقد موقت را دارد. با توجه به این که شوهر، از پرداخت میزان مهریه تعیین شده را به ذی نفعان ندارد، باید علیه او اقامه دعوا صورت گیرد که فرآیند طرح دعوا از طرف وکیل طرفین انجام می‌شود. 

وکیل وصول مهریه در ازدواج موقت

با توجه به این که تعیین مهریه، یکی از شروط لازم برای صحت عقد نکاح موقت به شمار می‌رود، زوج مکلف است که در صورت مطالبه زن، اقدم به پرداخت مهریه نماید.

در صورتی که شوهر از پرداخت مهریه استنکاف نماید، طبق قانون زوجه این اختیار را دارد تا مهریه خود را به اجرا بگذارد. مقررات مربوط به وصول مهریه، دچار تغییراتی شده است و از این حیث خانم‌هایی که قصد مطالبه مهریه را دارند، می‌بایست به دنبال وکیل خوب باشند.

به دلیل تغییرات اعمال شده در نحوه وصول مهریه، به خانم‌های متاهل که به عقد موقت شوهر در آمده اند، توصیه می‌شود که برای داشتن وکیل اقدام کنند. به طور کلی برای طرح دعوا مهریه و این که بانوان بتوانند به مهریه خود برسند، دو روش مراجعه به اداره ثبت و دادگاه وجود دارد.

با تصویب بخشنامه جدید، مقرر شد که دعاوی مربوط به مهریه از طریق اداره ثبت انجام می‌شود و مانند گذشته نمی‌توان مستقیما برای وصول مهریه اقدام به ثبت دادخواست نمود. 

به بیان دیگر، اگر زنان قصد اجرا گذاشتن مهریه را داشته باشند، با به اداره ثبت مراجعه کرده و مراحل مربوطه را انجام دهند. بنابراین این امکان دیگر برای خانم‌ها وجود ندارد که از طریق دادگاه بتوانند مهریه خود را وصول کنند.

در واقع زمانی می‌توان برای مطالبه مهریه به دادگاه مراجعه کرد که ثبت درخواست مهریه در اداره ثبت به نتیجه نرسیده باشد و متقاضیان از این روش به آنچه که مورد انتظار آن‌ها بود، نرسیده باشند. 

همه این مسائل سبب شده است تا متقاضیان به اجرا گذاشتن مهریه به وکیل مراجعه کرده و از تجربیات آن‌ها در این زمینه استفاده کنند. در صورت اعطای پرونده مهریه به وکیل کاربلد و متخصص، دیگر نیازی به انجام فرآیند مطالبه مهریه در اداره ثبت از طرف موکل نیست و تمامی این فرآیند توسط وکیل انجام می‌گیرد. 

در صورتی که ازدواج موقت در محضر ثبت شده است، وکیل باید ابتدا به همان دفترخانه مراجعه کرده و درخواست صدور اجراییه کند. سپس با مراجعه به اداره ثبت، برای وصول مهریه موکل خود تشکیل پرونده دهد. با انجام این مراحل به زوج ابلاغیه صادر شده که به او مهلت داده می‌شود که وضعیت مهریه همسر خود را مشخص کند. 

اگر شوهر در طول مدت 10 روز، برای پرداخت مهریه همسر خود اقدام کند، دیگر نیازی به انجام فرآیند بعدی نیست؛ در غیر این صورت، کلیه دارایی و اموال زوجه به جزء مستثنیات دین، توقیف شده و مراحل مزایده گذاشتن اموال شوهر انجام می‌گیرد و مهریه مطالبه شده به هر میزان از طریق توقیف دارایی زوج صورت می‌گیرد. 

وکیل ازدواج موقت بنیاد وکلا

وکیل مطالبه نفقه در ازدواج موقت

بر خلاف مهریه که عدم تعیین آن سبب بطلان عقد موقت خواهد شد، در این نوع عقد نفقه به زن تعلق نخواهد گرفت. با توجه به این که در عقد دائم، زوجه در صورت انجام تکالیف قانونی و تمکین از شوهر، استحقاق نفقه را دارد اما بحث پرداخت نفقه به زن در ازدواج موقت، منتفی است. 

البته عدم پرداخت نفقه در عقد موقت به صورت مطلق امکان پذیر نیست، بلکه در صورت توافق طرفین در مورد تعیین نفقه در ازدواج موقت، پرداخت نفقه باید به شوهر صورت گیرد. این موضوع در ماده 1113 قانون مدنی عنوان شده است که در عقد انقطاع زن حق نفقه ندارد، اينكه شرط شده يا آنكه عقد مبني بر آن جاری شده باشد. 

اگر در صیغه نامه، تعیین نفقه ذکر شده باشد و به نوعی عقد موقت بر مبنای تعیین نفقه جاری شده باشد، شوهر باید نفقه همسرش را پرداخت نماید. در این شرایط، پرداخت نفقه، وظیفه قانونی برای مرد به شمار می رود که در صورت خودداری از پرداخت آن، زوجه می‌تواند برای مطالبه نفقه اقدامات قانونی را انجام دهد. 

بنابراین در صورتی که پرداخت نفقه به زن، ضمن عقد نکاح شرط شده باشد و زوج اقدامی را جهت پرداخت نفقه انجام ندهد، امکان طرح شکایت علیه شوهر به دلیل نپرداختن نفقه وجود دارد که با کمک وکیل متخصص می‌توان به بهترین شکل ممکن برای اقامه دعوا اقدام نمود. 

روش طرح شکایت حقوقی و کیفری برای عدم پرداخت نفقه وجود دارد که وکیل خواهان با اقامه دعوا علیه شوهر و از طریق حکم صادره از طرف دادگاه، زوج را ملزم به پرداخت نفقه می‌کند. در این صورت موکل با کمک وکیل می‌تواند به یکی از حقوق قانونی خود در عقد موقت که همان نفقه است، برسد. 

به طور کلی اگر تعیین نفقه در نکاح موقت، ذکر نشده باشد، مرد ملزم به پرداخت نفقه نیست و در این صورت زوجه امکان شکایت از زوج را نخواهد داشت. در صورت طرح دعوا نیز به شکایت او توسط دادگاه رسیدگی نمی‌شود.

برای اثبات پرداخت مهریه در ازدواج موقت، باید به همراه دادخواست، صیغه نامه نیز پیوست آن شود تا برای دادگاه محرز گردد که در صیغه نامه، تعیین نفقه به عنوان شرط ضمن عقد قرار گرفته است. 

وکیل ازدواج موقت بنیاد وکلا

بین عقد نکاح دائم و موقت تفاوت‌هایی وجود دارد اما در این نوع عقد، زنان از یک سری حق و حقوقی نیز برخوردار هستند. ممکن است که خانم‌ها در عقد موقت، از حقوقی که در عقد دائم از آن برخوردار هستند، محروم شوند اما در هر صورت نباید از حق زنان در صیغه نیز غافل شد. 

مهریه به طور مطلق و نفقه در شرایطی خاص در عقد موقت به زوجه تعلق می‌گیرد.

در واقع ازدواج موقت بر اساس مدت و مهریه معلوم جاری می‌شود و عدم تعیین هر یک از این شرایط به باطل شدن عقد منجر خواهد شد. شرایطی و مقرراتی که برای عقد موقت در قانون عنوان شده است، شاید در عقد دائم شاهد آن نباشیم. 

رابطه زوجیت در عقد موقت تا پایان مدت زمان تعیین شده برقرار است. رابطه زن و شوهری تنها در صورت بذل و انقضاء مدت عقد از بین می‌رود. قانونا زوجه این اختیار را دارد تا مدت زمان باقی مانده از عقد را ببخشد که البته این اختیار از طریق اعطای وکالت به زن امکان پذیر است. 

با توجه به این که جاری شدن عقد موقت، شرایط خاص خود را دارد و در این عقد ممکن است حق و حقوق زنان بنا به دلایلی پایمال شود، بر همین اساس افرادی که قصد صیغه کردن را دارند، باید اطلاعات حقوقی بالایی داشته باشند.

تمامی این مسائل، مشورت گرفتن از وکیل متخصص در دعاوی خانواده را می‌طلبد که در همین راستا اگر به دنبال وکیل ماهر در امور مرتبط با ازدواج موقت و مشاوره حقوقی ازدواج موقت هستید، انتخاب شما در این زمینه باید مجموعه بنیاد وکلا باشد. 

با بررسی سوابق ارائه خدمات حقوقی بنیاد وکلا به وضوح می‌توان به این موضوع پی برد که وکلای ماهر و متخصصی در این مجموعه فعالیت می‌کنند. وجود وکلا و حقوقدانان برجسته سراسر کشور در بنیاد وکلا باعث شده است که برای انتخاب وکیل، این مجموعه در اولویت موکلین و متقاضیان در سراسر کشور قرار گیرد. 

جهت انتخاب وکیل ازدواج موقت، کافیست با کارشناسان ما در ارتباط باشید تا راهنمایی‌های لازم در این زمینه در اختیارتان قرار گیرد و بتوانید بهترین وکیل را برای وکالت در طرح این نوع دعوا داشته باشید.