دختری ۱۴ ساله با پسری نامزد میکند و صیغه موقت با ۲ سکه بهار آزادی ثبت می شود. سکه دوران عقد دایم هم ۱۰۰ سکه اعلام می شود. ولی عقد دایم جاری نشده است. در دوران صیغه موقت،…
لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.
مشاوره حقوقی ازدواج موقت به صورت آنلاین و تلفنی ۲۴ ساعته توسط بنیاد وکلا
ارائه میشود.
بنیاد وکلا
کیفیت کلیه مشاورههای تلفنی و آنلاین (چت) در مورد ازدواج موقت را ۱۰۰٪ تضمین
میکند.
اگر به دنبال مشاوره حقوقی رایگان ازدواج موقت هستید، میتوانید از روش متنی استفاده کنید. اما چنانچه مشکل شما جدی است و میخواهید بلافاصله پاسخ خود را دریافت کنید از پلنهای آنلاین و تلفنی مشاوره حقوقی ازدواج موقت استفاده نمایید.
شما هم میتوانید پرسش حقوقی خود را بصورت ناشناس مطرح کنید و از متخصصین بنیاد وکلا پاسخ بگیرید.
سوال خود را مطرح کنیددختری ۱۴ ساله با پسری نامزد میکند و صیغه موقت با ۲ سکه بهار آزادی ثبت می شود. سکه دوران عقد دایم هم ۱۰۰ سکه اعلام می شود. ولی عقد دایم جاری نشده است. در دوران صیغه موقت،…
سلام من باردار هستم و پدر بچه قبول نمیکند که بچه از اوست چگونه میشود شکایت کرد
سلام برای گرفتن برگه مهر برجسته دار ازدواج موقت باید به کجا رجوع کرد.
با سلام من متاهل هستم و با همسرم خیلی سال هست که مشکل دارم دو سال پیش با یه دختر خانم آشنا شدم و دفترچه صیغه محرمیت هم داریم آیا امکان داره قاضی بنا به درخواست شاکی به کارشناس خط…
سلام مردی که همسر ایشان ۶ ماه است که ترک رابطه کرده و به خانه پدری رفته است / آیا امکان ازدواج موقت برای مرد بدون اجازه همسر وجود دارد؟ این امر موجب ابطال حق طلاق خواهد شد؟
کیفیت کلیه مشاورهها توسط بنیاد وکلا تضمین میشود
سلام دو سوال دارم ۱- درصورت عقد موقت غیر ثبتی برای محکم کاری مطالبه مهریه و اثبات عقد برای دادگاه خانواده ، زوجه چگونه میتواند نفقه حق ارث و حق و حقوق اولاد در صورت وجود و …
سلام.رای قطعی الزام به تمکین زوجه ۲سال پیش صادر شده است. پارسال دادخواست ازدواج مجدد دادم ولی چون یک خانمی صیغه موقت بودیم و قصدم ازدواج بودم قاضی عدم تمایل بنده را لحاظ کرد و…
سلام بنده با خانمی که صیغه ماهانه بودم رابطه داشتم و از ایشون خواستم قرص اورژانسی بخورن که یه وقت دچار مشکل بچه دار شدن نشیم اگر ایشون قرص ونخوردن و خواستن بچه دار بشن حکم چیه؟
کیفیت کلیه مشاورهها توسط بنیاد وکلا تضمین میشود
ایا راهکاری برای جلوگیری از این اقدام زوجه هست؟ در ضمن آیا در ازدواج موقت زن میتواند حقوق کارمندی پدر متوفایش را دریافت کند؟
ازدواج مسئلهای است که در شرع و قانون به آن توجه شده است و مرد و زن که قصد ازدواج با یکدیگر را دارند، باید طبق شرایط تعیین شده این عمل را انجام دهند. برای جاری شدن صیغه محرمیت میان زن و مرد، متن خاص عربی که به آن که خطبه عقد نیز گفته میشود، توسط عاقد خوانده شده که زوجین باید آن را تکرار کنند.
در صورت بعد از انجام تشریفات عقد ازدواج، رابطه زوجین میان طرفین برقرار شده و شرعا و قانونا زن و شوهر محسوب میشوند.
به طور کلی در دین اسلام، دو نوع عقد ازدواج وجود دارد که برای هر یک شرایط خاصی تعیین شده است. ازدواج میتواند به صورت دائم یا موقت باشد. اغلب ازدواجهای ثبت شده در کشور به صورت دائمی بوده و در این بین نیز تعدادی به صورت موقت است.
البته در برخی از خانوادهها، رسم بر این است که ابتدا صیغه موقت بین زن و مرد خوانده میشود و بعد از گذشت مدت زمان کوتاهی، عقد نکاح دائمی خواهد شد. این که طرفین به صورت دائم یا موقت با هم ازدواج میکنند، به اختیار و اراده آنها بستگی داشته و الزام شرعی و قانونی در این زمینه وجود ندارد.
بین ازدواج موقت و ازدواج تفاوتهایی وجود دارد و که اصلیترین تفاوت، نحوه اجرا شدن صیغه محرمیت است. البته این موضوع بخشی از تفاوت نکاح موقت یا دائم است و شاهد تفاوتهایی در حق و حقوق زنان در این زمینه هستیم.
در ازدواج موقت، تعیین مدت زمان یکی از شروط صحت عقد به شمار میرود، در حالی که در ازدواج دائم، تعیین مدت زمان موضوعیت ندارد.
همچنین میتوان در مورد تعیین مهریه نیز تفاوتهایی را بین نکاح دائم و موقت متصور شد. بر خلاف تصور عامه، مهریه در ازدواج موقت نیز به زن تعلق میگیرد اما باید در ضمن عقد میزان آن مشخص شود، در غیر این صورت عقد باطل خواهد بود. اما در ازدواج دائم، اگر در زمان عقد، مهریه تعیین نشود، منجر به بطلان عقد نخواهد شد.
در ازدواج موقت، بحث طلاق مطرح نمیشود و با اتمام مدت زمان، عقد صورت گرفته، خود به خود از بین میرود. البته که امکان انحلال عقد ازدواج موقت تحت شرایطی در صورتی که مدت عقد منقضی نشده است، وجود دارد.
نفقه در ازدواج موقت به زوجه تعلق نگرفته و در این صورت شوهر موظف به تامین کردن مخارج زندگی همسر خود نمیباشد. البته که اگر شرط تعیین نفقه در صیغه نامه ذکر شود، پرداخت نفقه باید به شوهر صورت گیرد. ازدواج موقت جز موضوعات بسیار مهم دعاوی خانواده محسوب میشود که برای آشنایی با حق و حقوق زنان در این نوع عقد و شرایط دیگر آن در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
ازدواج موقت با عناوین مختلفی مانند صیغه، عقد موقت، نکاح منقطع، متعه نیز شناخته میشود که در جامعه ما به کار گرفتن اصطلاح صیغه کارایی بیشتری دارد. همانطور که در مقدمه به آن اشاره کردیم، ازدواج موقت در شرع شناخته شده است و مقررات مربوط به آن نیز صراحتا عنوان شده است.
در واقع یکی از انواع عقد ازدواج، نکاح موقت یا صیغه است که از لحاظ شرعی اگر زن و مرد به صورت موقت به محرمیت درآیند، هیچ مشکلی وجود ندارد. اگر زن و مردی قصد دارند به صورت موقت ازدواج کنند، مانع شرعی برای آنها در این زمینه وجود ندارد و اگر آداب برگزاری عقد و مقررات مربوط به صحت عقد رعایت شود، بدون مشکل خاصی طرفین نسبت به هم محرم میشوند.
ازدواج موقت، همانطور که از نام آن پیدا است، زن و مرد به صورت موقت با یکدیگر ازدواج کرده و رابطه زوجیت آنها نیز موقتی میباشد. بنابراین افرادی که صیغه کرده باشند، اگر تمایل دارند که برای همیشه با هم زندگی کنند، میبایست عقد نکاح دائمی انجام دهند.
عقد نکاح موقت، عقدی است که برای آن مدت زمان تعیین میشود که بر همین اساس تحت عنوان ازدواج موقت یا عقد موقت شناخته میشود. مرد و زن تا مدت زمان تعیین شده، نسبت به هم محرم هستند و بعد از انقضاء مدت عقد، رابطه محرمیت بین آنها از بین میرود.
در واقع میتوان اینگونه بیان کرد که مبنای عقد موقت، مدت زمانی است که در صیغه نامه تعیین میگردد و با اتمام مدت مزبور، زن و مرد دیگر نسبت به یکدیگر محرم نمیباشند. در ازدواج موقت، تعیین مدت زمان بسیار مهم است و اگر در صیغه نامه به این مسئله توجهی نشود، عقد نکاح باطل بوده و اثر قانونی ندارد.
برای انعقاد ازدواج موقت، باید جملات خاصی که به زبان عربی است، از طرف زن و مرد تکرار شود که به منزله پذیرش عقد نکاح از سوی طرفین است. علت بیان جملات مرتبط با صیغه این است که زن و مرد، هر دو از این عقد رضایت کافی داشته و با اراده خود برای جاری شدن صیغه عقد اقدام کردند.
در مورد این که زن و مرد باید جمله صیغه را بخوانند یا نمایندگان از طرف آنها امکان خواندن جملات صیغه عقد را دارند یا خیر، نظریات مختلفی ارائه شده است.
اصل بر این است که مرد یک سری جملاتی را برای جاری شدن صیغه تکرار کرده و زن نیز در جواب آن، جمله دیگری را عنوان میکند که برعکس این موضوع نیز در برای جاری شدن عقد موقت انجام میشود. اما این که امکان قرائت جملات صیغه توسط وکیل طرفین وجود دارد یا خیر، بین فقها اختلاف نظر وجود دارد.
در واقع نظر اکثریت فقها این است که با توجه به این که عقد نکاح بین زن و مرد جاری میشود، باید خواندن جملات صیغه نیز از طرف آنها انجام شود تا صحت جاری شدن این عقد اثبات گردد.
علاوه بر این مسائل، به دلیل آن که جملات صیغه به زبان عربی است و شاید تکرار آن برای طرفین مشکل باشد، برخی از فقها نظر بر این دارند که اگر ترجمه فارسی این جملات تکرار شود، مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
اما در هر صورت، برای جاری شدن ازدواج موقت باید جملات زیر از طرف مرد و زن تکرار شود:
ترجمه جمله اینگونه است که من موکلم را به عنوان مهر و مدت مشخص به ازدواج خود در میآوردم. در مقابل حرف مرد نیز زن باید از عبارت "قبلت التزویج" استفاده کند که به معنای پذیرش عقد ازدواج از طرف خانم است.
موارد مزبور جزو آداب صحیح جاری شدن صیغه یا ازدواج موقت است که زن و مرد میبایست جملات خاص عربی را به زبان آورده و آن را تکرار کنند. بنابراین بهتر است که تکرار این جملات توسط زن و مرد انجام شود تا ابهامی در مورد صحیح بودن نحوه جاری شدن عقد موقت به وجود نیاید.
در مورد جاری شدن آثار قانونی و شرعی ازدواج موقت، یک سری شرایط وجود دارد که باید توسط طرفین به درستی انجام شود. در واقع شرایطی که برای صحت ازدواج موقت وجود دارد تا حدودی نیز به ازدواج دائم ارتباط پیدا میکند اما در هر صورت نمیتوان تمامی شرایط صحت نکاح موقت را برای نکاح دائم در نظر گرفت.
شرایطی که در این زمینه برای صحت عقد موقت در نظر گرفته شده است، بخشی از آن به عنوان شرایط کلی هر نوع ازدواجی محسوب میشود اما شرایط دیگرآن صرفا اختصاص به ازدواج موقت دارد که در صورت نبودن شرایط مزبور، منجر به بطلان عقد نکاح خواهد شد.
بر همین اساس، میتوان شروط صحیح بودن ازدواج موقت را به دو بخش کلی شرایط عمومی و اختصاصی تقسیم بندی کرد.
شرایط عمومی صحت صیغه عبارتند از:
در وهله اول، طرفین باید برای عقد ازدواج، قصد و رضایت داشته باشند. در صورتی که یکی از طرفین خصوصا خانمها تمایلی برای جاری شدن صیغه نداشته باشند و این مسئله علنا اعلام شود، نمیتوان عقد نکاح را جاری کرد.
حتی اگر زوجه برای صیغه کردن مجبور شده باشد، شرایط صحت ازدواج موقت رعایت شده و طبیعتا عقد نکاح باطل خواهد بود.
دخترانی که برای اولین بار قصد ازدواج را داشته و باکره باشند، باید اجازه پدر یا جد پدری حتما وجود داشته باشد، در غیر این صورت عقد نکاح صحیح نمیباشد.
علاوه بر شرایط عمومی، جهت صحیح بودن صیغه باید شرایط اختصاصی نیز وجود داشته باشد که این شرایط به شرح زیر است:
دو معیار اساسی در عقد موقت، تعیین مدت زمان و مهریه است. در صورتی که مدت و مهریه در ازدواج موقت تعیین نشده باشد، حتی اگر شرایط عمومی نیز وجود داشته باشد، عقد ازدواج باطل است.
به دلیل اهمیت بالایی که عقد موقت دارد و جز سوالات پرتکرار زوجین به شمار میرود، مشاوره حقوقی به صورت تخصصی در این زمینه انجام میشود.
عقد موقت به واسطه مدت زمان تعیین شده در صیغه نامه منعقد میشود و بر همین اساس به عنوان ازدواج موقت شناخته میشود. در خطبه عقد نیز زن و مرد عنوان میکنند که بر اساس مت معلوم و مهریه مشخص به عقد طرفین در میآیند.
ماده 1075 قانون مدنی عنوان میکند که نکاح وقتی منقطع است که برای مدت معینی واقع شده باشد. همچنین ماده 1076 این قانون در ادامه عنوان میکند که مدت نکاح منقطع باید کاملا معین شود.
تاکید قانونگذار در ازدواج موقت به تعیین مدت زمان است و صیغه بودن تعیین مدت، اعتبار قانونی دارد.
عقد نکاح موقت برخلاف ازدواج دائم، اگر در زمان جاری شدن عقد، مهریه تعیین نشود، عقد باطل است. مطابق ماده 1095 قانون مدنی، در نکاح منقطع، عدم مهر در عقد موجب بطلان است. بنابراین زن و شوهر قبل از جاری کردن صیغه باید در مورد میزان مهریه به توافق برسند و باید تعیین مهریه را به عنوان یکی از شروط اصلی عقد قرار دهند.
در ازدواج دائم اگر در زمان عقد، مهریه تعیین نشده باشد، منجر به باطل شدن عقد نخواهد شد و میتوانند بعد از عقد و در طول دوران زندگی مشترک نیز طرفین در مورد مهریه به توافق برسند و میزان آن را مشخص کنند.
اما این شرایط در خصوص نکاح موقت متفاوت است. در واقع امکان تعیین مهریه بعد از عقد موقت وجود ندارد و باید مقدار آن در همان زمان عقد تعیین شده و در صیغه نامه عنوان شود.
مقررات مربوط به ارث در نکاح موقت با ازدواج دائم تفاوت دارد. قانون مدنی عنوان میکند که رابطه توارث در ازدواج دائم شکل میگیرد. در واقع در بحث توارث اشارهای در قانون به عقد موقت نشده است و میتوان گفت که در ازدواج موقت، زن و مرد از هم ارث نمیبرند.
به طور کلی، اگر ازدواج به صورت دائم باشد، در صورت فوت یکی از زوجین، طرف دیگر از متوفی ارث خواهد برد. اما این مسئله در مورد صیغه صحت نداشته و در عقد موقت با وجود فوت یکی از طرفین منجر به ارثبری طرف دیگر نمیشود.
در یک حالت امکان رسیدن اموال زوجین در ازدواج موقت وجود دارد که از طریق وصیت انجام شود. در واقع اگر مرد یا زن در نکاح موقت، وصیت کنند که بعد از فوت هر کدام، میزان مشخصی از اموال به طرف دیگر برسد، از لحاظ حقوقی وصیت انجام شده صحیح است.
در واقع رابطه توارث در ازدواج موقت، منوط به وصیت انجام شده از سوی زوجین میباشد؛ در غیر این صورت حتی اگر در عقد شرط شده باشد نیز نمیتوان برقراری رابطه توارث را در عقد موقت متصور شد.
با توجه به این که بحث ارث بری زوجین در ازدواج موقت، منتفی است اما اگر به واسطه نکاح موقت، فرزندانی حاصل شوند، امکان ارث بردن فرزندان از والدین و بالعکس وجود دارد.
یکی دیگر از سوالات مهمی که عموما در مشاوره حقوقی ازدواج موقت مطرح می شود، این است که در این نوع عقد، زوجه مستحق دریافت نفقه است؟ آیا شوهر در نکاح موقت، موظف به پرداخت نفقه همسر است؟ در واقع مانند ازدواج دائم در ازدواج موقت نیز مسئولیت تامین مخارج زندگی بر عهده زوج میباشد یا خیر؟
قانون مدنی در ماده 1106 به این موضوع اشاره کرده است که در عقد دائم، نفقه زن بر عهده شوهر است. در واقع این ماده صراحتا عنوان میکند که در نکاح دائم، زوجه مستحق دریافت نفقه بوده و شوهر باید نفقه همسرش را پرداخت کند.
در مورد پرداخت نفقه در عقد موقت، قانونگذار سخنی به میان نیاورده است و همانطور که از ماده مزبور پیدا است، پرداخت نفقه برای عقد دائم تعیین شده است.
تنها در صورتی، در عقد موقت به زن نفقه تعلق میگیرد که زن و شوهر در این زمینه به توافق رسیده باشند و پرداخت نفقه در ضمن عقد شرط شده باشد. بنابراین اگر شرطی در این باره نشده باشد، شوهر تکلیفی برای پرداخت نفقه در نکاح موقت به همسر خود ندارد.
در ازدواج موقت، زن نمیتواند برای آن که شوهر از پرداخت نفقه خودداری می کند، از او شکایت کند؛ زیرا در این نوع عقد، مردان وظیفه تامین کردن هزینه زندگی زن را ندارند. البته اگر عقد موقت بر مبنای توافق زوجین در مورد پرداخت نفقه، جاری شده باشد، زوج موظف به پرداخت نفقه است.
در حالتی که پرداخت نفقه ضمن عقد شرط شده باشد، در این شرایط شوهر باید بتواند از عهده تامین کردن هزینههای معیشتی زوجه برآید. در هر صورت میتوان گفت که نفقه به همراه رابطه توارث در نکاح موقت منتفی است، مگر آن که شرطی بر خلاف ابن موضوع در ضمن عقد شده باشد.
در قانون برای انحلال عقد موقت نیز شرایطی پیش شده است که این عقد مانند ازدواج دائم، منحل میشود. با این حال در مورد انحلال عقد موقت و دائم تفاوتهایی وجود دارد.
در ازدواج دائم، برای خاتمه دادن به رابطه زوجیت، بحث طلاق مطرح میشود. اگر زن و شوهر به صورت دائمی با هم ازدواج کرده باشند و یک روزی بخواهند از هم جدا شوند، از طریق طلاق، جدایی بین طرفین صورت میگیرد.
اما طلاق را نمیتوان برای ازدواج موقت در نظر گرفت. در واقع پایان رابطه زوجیت در صیغه به واسطه طلاق صورت نمیگیرد، بلکه از طریق شرایطی که در این بخش به آن میپردازیم، انحلال عقد نکاح انجام میشود.
بنابراین شرایط زیر منجر به انحلال عقد نکاح موقت خواهد شد:
این سه مورد سبب انحلال عقد ازدواج موقت میشود که البته لزومی برای وقوع هر سه این موارد نمیباشد. در نکاح دائم تنها مورد اول یعنی فوت یکی از زوجین منجر به انحلال عقد میشود و به طور کلی نمیتوان برای ازدواج موقت، بحث طلاق را در نظر گرفت.
در واقع امکان طلاق گرفتن و مقررات مربوط به طلاق در نکاح موقت وجود ندارد.
فوت شوهر یا زن، چه در نکاح دائم و چه در نکاح موقت، سبب انفساخ عقد میگردد و در این زمینه تفاوتی بین عقد موقت و دائم نیست. بذل مدت که یکی از عوامل اصلی در انحلال عقد مقوت به شمار میرود، به معنای بخشیدن مدت زمان عقد است. در واقع مدت باقی مانده از عقد، بذل شده که این امر توسط شوهر انجام میشود.
بذل مدت زمان عقد ازدواج موقت، جزو اختیارات شوهر محسوب میشود و زوج در این زمینه میتواند مدت زمان باقی مانده از عقد را ببخشد که در این صورت عقد ازدواج منحل میشود. با توجه به این که شوهر، اختیار بخشیدن مدت زمان عقد را داشته اما میتواند طی وکالت نامه، این اختیار را به همسر خود بدهد.
در واقع شوهر به زوجه در خصوص بذل مدت عقد وکالت میدهد که هر زمان بخواهد میتواند برای پایان دادن به رابطه و عقد صورت گرفته اقدام کند و از لحاظ قانونی این موضوع مشکلی ندارد. زیرا مرد با اختیار خود حق بذل مدت عقد نکاح را به زوجه داده است و در این شرایط، زن به واسطه وکالتی که از همسر خود گرفته است، میتواند با بخشیدن مدت عقد به رابطه مشترک خاتمه دهد.
انقضا مدت نیز به عنوان عامل دیگری در انحلال عقد نکاح محسوب میشود. اگر مدتی که برای صیغه تعیین شده، به پایان برسد، رابطه زوجیت به تبع آن به پایان رسیده و زن و شوهر دیگر نسبت به هم محرم نیستند. بذل مدت و انقضاء مدت در ازدواج موقت، دو موضوع جداگانه نسبت به یکدیگر میباشند.
در بحث بذل مدت، هنوز مدت زمان مشخصی از عقد باقی مانده است و شوهر یا زوجه طی وکالت نامه، اقدام به بخشیدن مدت زمان عقد میکنند تا رابطه زوجیت به پایان برسد. اما در خصوص انقضا مدت، زمانی که در صیغه تعیین شده است، به اتمام میرسد.
علاوه بر موضوعاتی نظیر انحلال عقد موقت و حقوق زن در این نوع عقد، در ارتباط با عده در ازدواج موقت نیز مشاوره حقوقی به صورت تلفنی، آنلاین و حضوری انجام میشود.
عده مدت زمانی است که بعد از فوت شوهر یا انحلال عقد ازدواج مطرح میشود که به واسطه آن اگر شوهر فوت کرده یا از همسر خود جدا شده باشد، زوجه باید طبق قانون تا اتمام مهلت زمان تعیین شده، حق ازدواج مجدد را ندارد.
در واقع با انحلال عقد موقت، زن باید برای ازدواج مجدد عده نگه دارد که میزان آن دو طهر است. مدت دو طهر در عقد موقت بدین معناست که زوجه دوبار عادت ماهیانه داشته باشد. حال اگر زنی هنوز به سن یائسه نرسیده است، به دلایل مختلف عادت ماهیانه نداشته باشد، مدت عده به میزان چهل و پنج روز خواهد بود.
در مورد عده زن باردار در عقد موقت نیز تا پایان حمل وضع تعیین شده است و خانم تا زمانی که باردار است، نمیتواند ازدواج مجدد داشته باشد.
لازم به ذکر است که برخی از زنان، قانونا مکلف به عده نگه داشتن بعد از طلاق نیستند که در این صورت لزومی برای رعایت عده در عقد موقت نیست. زنان باکره و زنانی که رحم ندارند، جزو این دسته قرار میگیرند. بنابراین در حالت کلی، با انحلال ازدواج موقت به دلیل بذل مدت و انقضاء مدت، به میزان دو طهر برای عده زن در نظر گرفته شده است.
به طور کلی ثبت عقد موقت به صورت رسمی اختیاری است اما شرایطی در قانون ذکر شده است که در صورت وجود آنها، باید ازدواج موقت نیز به ثبت برسد.
در مورد ازدواج دائم، شرایط متفاوت است و باید عقد دائم به ثبت برسد، در غیر این صورت شوهر مجرم شناخته شده و مجازات سنگینی برای آنها تعیین شده است.
قانون حمایت خانواده در این زمینه بیان میکند: چنانچه مردی بدون ثبت در دفاتر رسمی به ازدواج دائم، طلاق یا فسخ نکاح اقدام یا پس از رجوع تا یک ماه از ثبت آن خودداری یا در مواردی که ثبت نکاح موقت الزامی است، از ثبت آن امتناع کند، ضمن الزام به ثبت واقعه به پرداخت جزای نقدی درجه پنجم و یا حبس تعزیری درجه هفتم، محکوم میشود. این مجازات در مورد مردی که از ثبت انفساخ نکاح و اعلام بطلان نکاح یا طلاق استنکاف کند، نیز مقرر است.
در واقع اگر مرد در مواردی که ثبت عقد موقت الزامی است، از به ثبت رساندن عقد خودداری کند، مجازات خواهد شد. این موضوع بدین معناست که در حالت کلی، برای ثبت عقد نکاح موقت، اجباری وجود ندارد، جز در مورد شرایط زیر که باید ازدواج موقت ثبت رسمی شود:
باور اشتباهی که در جامعه باب شده، این است که باردار زنان مانع از ثبت ازدواج موقت محسوب میشود.
در واقع برخلاف تصورات عامه، در صورتی که زوجه باردار باشد، عقد موقت باید به صورت رسمی در دفترخانه به ثبت برسد. در صورتی که زن و شوهر در ازدواج موقت، صاحب فرزند شده باشند، برای گرفتن شناسنامه فرزندان، لازم است که عقد نکاح ثبت گردد.
در صورتی که زوجین در مورد ثبت عقد موقت، به توافق رسیده باشند، باید این واقعه به ثبت برسد. همچنین اگر در ضمن عقد ازدواج موقت شرط شده باشد که عقد صورت گرفته بین طرفین باید ثبت شود، باید این عمل انجام گیرد. در واقع شرط ضمن صیغه نامه باعث ثبت عقد نکاح موقت خواهد شد.
بنابراین به جز موارد فوق، امکان ثبت عقد موقت اجباری نیست و طرفین میتوانند به اختیار خود برای ثبت صیغه اقدام کنند و شوهر در صورت ثبت نکردن آن مجازات نخواهد شد.
اگر در مورد موضوعات ازدواج موقت به دنبال دریافت مشاوره حقوقی تخصصی هستید، مجموعه بنیاد وکلا انتخاب مناسبی برای متقاضیان دریافت خدمات حقوقی است. تنوع بالای ارائه خدمات حقوقی و همچنین کیفیت قابل قبول مشاوره حقوقی بنیاد وکلا و همچنین وکیل ازدواج موقت، باعث شده است تا بسیاری از موکلین به این مجموعه مراجعه کنند.
مشاوره حقوقی در مورد ازدواج موقت به سه روش کلی حضوری، آنلاین و تلفنی انجام میشود که هر یک از این خدمات مزایا خاصی برای متقاضیان به همراه دارد. مشاوره حقوقی تلفنی و آنلاین، برای آن دسته از افرادی مناسب است که به دلیل مشغله کاری فرصت مناسب جهت گفتگو حقوقی به صورت حضوری را نداشته باشند.
بنیاد وکلا شرایط مشاوره حقوقی به صورت حضوری را نیز فراهم کرده است که متقاضیان میتوانند از این نوع خدمات نیز استفاده کنند. با توجه به این که مشاوره حقوقی بنیاد وکلا توسط بهترین وکلای ایران انجام میشود، کیفیت این خدمات تضمین شده است و با هزینه مناسب میتوانید از مشاوره حقوقی این مجموعه بهرهمند شوید.
جهت دریافت مشاوره حقوقی ازدواج موقت، با کارشناسان ما در ارتباط باشید تا در این زمینه بهتر شما را راهنمایی کنند.